Публикувано на

Pack4you – Интервю с основателя Бранислав Липан

Всеки, който някога се е занимавал с бизнес фулфилмънт, знае колко труден може да бъде този процес, както финансово, така и времево. Pack4you е компания, основана със стремеж за персонален подход към клиентите в услугите за фулфилмънт. Pack4you има за цел да осигури както за утвърдени, така и за нови онлайн магазини гъвкави решения, иновативни технологии и процедури, които ще помогнат да изстрелят бизнеса на следващото ниво.

Разговаряхме с основателя, г-н Липан, за да научим повече за това как работи Pack4you и как може да помогне на онлайн магазините да постигнат ефективност при фулфилмънт.

– Pack4you помага на онлайн магазини със складиране и фулфилмънт, така че онлайн магазините да могат да работят по-ефективно и доходоносно. Можете ли да ни кажете как дойде идеята за създаването на Pack4you?

Да, разбира се. Обединихме складови площи на две компании, в които съм съдружник – онлайн дрогерия и фирма за разпространение на рекламни материали. Разполагахме с достатъчно свободна складова площ, а нашите работници разполагаха с допълнителен капацитет. Идеята дойде да създадем фулфилмънт компания, която да предостави възможност на малки и средни онлайн магазини да се освободят от натоварващия процес на получаване, съхранение и обработка на поръчки. Клиентите ни постепенно се увеличаваха, пространството се запълваше и ние виждахме, че работата ни има смисъл.

 

– Pack4you има собствен софтуер, който улеснява синхронизирането на онлайн магазини и импортирането на продукти от онлайн магазините на клиентите към вашата система. Кажете ни с какво тази система е иновативна и различна от другите компании за фулфилмънт?

Софтуерът е важен в нашата работа и помага за свързването на борсови карти, поръчки и друга ценна информация. За нас е по-важно автоматизацията да не превръща нашите клиенти в числа. Силата ни идва от желанието да общуваме, да съветваме клиентите си и да сме винаги на разположение за тях. В днешния свят на тикети и форми за попълване, ние искаме да изградим лични отношения и желаем клиентът да знае, че може да ни се обади, да напише имейл и ние ще отговорим и ще разрешим въпроса му.

 

– Да приемем, че съм собственик на малък онлайн магазин и имам нужда от помощ за намаляване на разходите за склад и логистика. Какво може да направи Pack4you за клиентите и колко значително можете да намалите и усъвършенствате тези иначе скъпи дейности за собствениците на онлайн магазини?

Да се грижиш за склада и работниците е доста скъпо. Наем, оборудване, персонал, застраховка и други разходи трябва да бъдат внимателно обмислени от всеки собственик на онлайн магазин. Те трябва да сравнят тези разходи с предложението, което можем да подготвим за тях след консултация и демонстрация как работи в Pack4you. Въз основа на това те могат да вземат решение. Ако собственик на малък онлайн магазин сам опакова стоки и ги съхранява в собствения си дом, с течение на времето, вместо да подобри своя онлайн магазин, може да се окаже, че се занимава с купуване на кутии, снабдяване на материали, носене на пратки до куриер и опаковане. Ако оценяват времето си чрез почасово заплащане и го включват в разходите, предложението ни почти винаги е по-добрият вариант. Собствениците на малки онлайн магазини спестяват около 30% от разходите си.

– Много онлайн магазини днес не се фокусират само върху един местен пазар. Онлайн магазините се опитват да се разширят в други страни, което, разбира се, означава увеличаване на разходите за куриерски услуги, съхранение и т.н. Как можете да помогнете на онлайн магазините, които работят на различни пазари или планират да се разширят?

Ние можем значително да намалим разходите за доставка на техните пратки за тези онлайн магазини – в рамките на съседните страни и страните от ЕС това често означава спестяване на десетки проценти, като разходите за доставка често са най-високият процент от общите разходи за опаковане и транспорт на поръчка. Доставяме до съседни държави в график D+1 на изгодни цени и си сътрудничим само с професионални куриерски фирми.

 

– Според вашия уебсайт, вие помагате с кампании за групово финансиране за онлайн магазини. Можете ли да обясните как работи този модел на сътрудничество за стартиращи онлайн магазини?

Голяма част от нашите клиенти са компании, които са се развили благодарение на груповото финансиране, както и нови предприемачи в сектора на онлайн търговията. Ние се стремим да предлагаме изгодни условия на тези предприемачи, да им помогнем да изберат доставчици на e-commerce решения за онлайн магазини и да предоставим нашето ноу-хау под формата на безплатни консултации. Нашето желание е нашите клиенти да се справят добре, да развиват своя бизнес и дейност, което от своя страна да ни носи по-голям обем на работа.

 

– Вашият уебсайт също така включва ценова листа за услугите, които предлагате, което помага на собствениците на електронни магазини лесно да видят колко ще им струва вашата помощ. Предлагате ли специални услуги/отстъпки за по-големи онлайн магазини?

Да, разбира се, ние преценяваме всеки клиент индивидуално при определяне на цените. Каним ги да ни посетят, запознаваме ги с това как функционира системата ни и разглеждаме техните нужди, независимо дали са общи или специфични. Някои клиенти искат да използват собствена опаковъчна лента за своите пакети; други искат специално и точно определено опаковане. Стремим се да разберем от какво се нуждаят клиентите ни, обсъждаме какво можем да постигнем и ако намерим общ език, предоставяме нашия ценоразпис на услуги с възможни отстъпки според обема, изискванията и други специфики.

Ако искате да научите повече за услугите по изпълнение от Pack4you, не се колебайте да се свържете с нас по телефон или имейл.